2023/(Sırlı Haram aylar ilk 10. Gece-günBu sene)/1 Şubat Çarşamba Gününün Taşıdığı Sırlar Nelerdir ve Hangi Saatinde Duâlar Kabul Edilir? (Sırlı Haram aylar ilk 10. Gece-gün)
https://youtu.be/ScNL5RmkBxo

Haram aylar hakkında bilgilenelim…
—————————————————
Sevapların katlanarak yazıldığı Fakat “Günahlarında katlanarak yazıldığı” haram aylar geldi





- 3 ay peşpeşe haram aylar devam edecektir.*
*Yüce Rabbim bu değerli vakitleri haramlardan uzak kendi rızasının doğrultusunda hakkıyla ihya edebilmeyi cümlemize nasip eyleye.
HARAM AYI ZÜLKA’DE
Sene içerisinde haram ay 4 tanedir. Bunlar da Zülka’de, Zülhicce, Muharrem ve Receb-i Şerîfte. Üçü peşpeşe, Receb-i Şerîf ise tektir.
Haram ayların en üstünü, bir rivâyet Muharrem-i Şerîf ayı, diğer bir rivâyette ise Receb-i Şerîf’tir. Bu Mübârek ayların oruçlarının fazîlet hakkında birçok Hadis-i Şerîf ve rivâyet mevcuttur.
*Nitekim Ebû Mucibe el-Bâhilî’nin, babasından (RadıyAllâhu Anhuma) rivâyet ettiğine göre hangi aylari oruçlu geçirmesini tavsiye buyurduğunu sorması üzerine Rasûlüllâh Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem ona:
Haram ayları oruçlu geçir Diye buyurmuş
Haram aylardaki 3 günlük oruç (perşembe, cuma, Cumartesi)
Zilkade, Zilhicce, Muharrem, Recep aylarında ki üç günlük oruç!
Enes ibni Malik (Radıyallahu Anh) rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) şöyle buyurmuştur.
_” Her kim, Herhangi bir haram aydan Perşembe, Cuma, Cumartesi olmak üzere, üç günü oruçlu geçirirse, kendisine (tuttuğu her güne karşılık) iki sene, (başka bir rivayette) yediyüz sene (diğer bir rivayette) Dokuzyüz sene ibadet (sevabı) yazılır.
*Haram aylarda, pazartesi ve perşembe günleri ve kamerî ayların *eyyam-ı biyd denilen 13.,14. ve 15. günleri oruç tutmak daha sevabdır.* “Haram ay” demek, hürmet edilmesi gereken ay demektir. Bu konudaki hadis-i şeriflerden birkaçının meali şöyledir:
(Haram aylar; Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem aylarıdır.)
[İbni Cerir]
Haram aylarda perşembe, cuma ve cumartesi günleri oruç tutana iki yıllık ibadet sevabı yazılır.
[Taberanî]
Haram aylardan birinde bir gün oruç tutmak, başka bir ayın otuz günü oruç tutmaktan daha sevabdır.
[İ. Gazâlî]
Her ayda üç gün oruç tutmak, bir yıl oruç_ tutmak gibi sevab olur. Çünkü Allahü teâlâ, En’am sûresinde [mealen] “Bir hayır işleyene, [en az] on katı sevab verilir” buyurdu. Bir güne on misli sevab veriliyor.)
[Tirmizî]